Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Συμφωνήθηκε η πώληση της Forthnet


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές , ολοκληρώθηκε  πώληση της Forthnet χθες το βράδυ. Η συμφωνία που υπεγράφη είναι μεταξύ της Εθνικής , Alpha , Πειραιώς και της θυγατρικής της BC partners για την πώληση της Forthnet
( η θυγατρικής της βρετανικής BC partners είναι η σέρβικη United group ) και κοστολογείται στα 45 εκατομμύρια ευρώ. Προφανώς θα υπάρξει σημαντικό κούρεμα των δανειακών υποχρεώσεων της Forthnet αλλά και μία σημαντική γενναία χρηματοδότηση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ. 'Όλο αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς προσπαθειών των τελευταίων τεσσάρων ετών για την πώληση της γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, η οποία σηματοδοτεί σημαντική εξέλιξη για ισχυροποίηση ενός μιας 4ης εταιρείας - σημαντικού παίκτη στην κινητή και σταθερή τηλεφωνία της χώρας , η οποία πολύ πιθανόν να φέρει ντόμινο εξελίξεων στις υπόλοιπες τρεις. Να αναφέρουμε τέλος πως η συμφωνία τελεί υπό τις σχετικές εγκρίσεις των αρμοδίων αρχών, μία διαδικασία που εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει από τρεις έως έξι μήνες.

Σημαντική θα είναι και η μελλοντική απόφαση της εταιρείας αν θα συνεχίσει στο μέλλον να "επενδύει" στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου , δηλαδή στην αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων της Σουπερ λιγκ . 

Γιάννης Τούμπας